Inge De Sloovere  

 

Welkom, mijn naam is Inge De Sloovere en ik nodig je graag uit om eens een kijkje te nemen op mijn website.

Hier kan je alvast een kort overzicht vinden van mijn werkwijze en de thema’s waarvoor je bij mij terecht kan.

Als therapeut ben ik warm en empathisch maar beschik ik ook over de moed om op een zachte manier te zeggen wat gezegd moet worden. Daarnaast ben ik zorgzaam en beschik ik over een grote draagkracht t.a.v. moeilijke thema’s.

Ik ontvang je in een rustgevende bosrijke omgeving op een boogscheut van Leuven, nabij het station van Wezemaal. Onze gesprekken kunnen binnen of buiten doorgaan, waarbij je letterlijk met je hoofd in de kruinen van de bomen zit. Het is mijn thuis waar ik als mama, plusmama en pleegmama van 6 kinderen samen met mijn man onze kinderen begeleidt naar de volwassenheid.

 

Ik ben opgeleid als integratief psychotherapeut. Dit houdt concreet in dat ik in de therapie gebruik maak van inzichten en methodieken uit de diverse therapeutische strekkingen (cliëntgerichte therapie, psychodynamisch, cognitieve gedragstherapie,…). Hierbij vind ik het belangrijk om te werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Dit houdt in dat we samen kiezen welke begeleiding voor jou het meest geschikt is en het best bij jou aansluit. Kortom, iedereen krijgt een begeleiding op maat en staat zelf mee aan het stuur van zijn of haar therapie.

In een eerste fase onderzoeken we samen ‘wat er aan de hand is’ of wat je hulpvraag is.

Vervolgens help ik je om tot inzichten te komen en vaardigheden te ontwikkelen zodat jij in de toekomst zelf de problemen die op je pad komen kan aanpakken en oplossen. In dit proces bepaal jij zelf het tempo en begeleid ik jou op weg tot voor jou weer duidelijk is welke richting je uit wil gaan.

Er gaat in de begeleiding ook aandacht naar psycho-educatie zodat je het hoe en waarom leert begrijpen.

Naast individuele therapie en coaching geef ik ook trainingen in bedrijven. Thema’s die aan bod komen zijn assertieve communicatie, constructief feedback geven, empowerment, versterken van zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling.

Je kan bij mij terecht voor diverse hulpvragen met betrekking tot verschillende levensdomeinen.

Hieronder vind je alvast een kort overzicht:

  • Volwassenen: burn- out, angst – en stemmingsstoornissen, levens- en zingevingsvragen, trauma, laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, stress gerelateerde problemen, rouw en verlies, assertieve communicatie, empowerment, versterken van zelfvertrouwen, geweldloze communicatie etc.
  • Koppels: relationele problemen, moeilijkheden rond seksualiteitsbeleving, communicatie, echtscheidingsbemiddeling, overspel,…
  • Jongeren en adolescenten: faalangst, angst – en stemmingsstoornissen, rouw en verlies, trauma, laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, assertieve communicatie, empowerment, versterken van zelfvertrouwen, geweldloze communicatie etc.