“Your visions will become clear only when you can look into your own heart. Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.” 

― C.G. Jung

Afspraak maken met Gitte: gbgenderatwork@icloud.com

Gitte Beaupain  

 

Coach & Therapeute

Als IV therapeute & coach heb ik een moto: ‘volg de cliënt’. Een plek bieden waar je mag zijn, waar er geluisterd wordt, waar het gekwetste mag genezen en waar het nieuwe kan ontstaan. 

Ik wens steeds aandachtig aanwezig te zijn en een veilig therapeutisch kader te scheppen. Ik bied je dan ook een luisterend oor, een stevige aanwezigheid en ben graag een tijdelijke gezel op je zoektocht. 

 

Mijn interventies & expertise

Mijn interventies zijn gericht op zelfvertrouwen, gedragspatronen, authenticiteit, potentieel en persoonlijkheidsontwikkeling.

Het gekwetste kind krijg een heel bijzondere plek in mijn praktijkruimte en opgelopen trauma’s mogen zich veilig komen uiten om te genezen.

De laatste jaren ben ik steeds meer vragen rond gender, coming-out en identiteitsvinding tegengekomen. Het duurde niet lang of ik ben ook hier op zoek gegaan naar een gepaste manier om mensen te begeleiden op hun pad naar verandering.

Veel plezier ondervind ik ook tijdens de verschillende opleidingen die ik mag geven. Het is altijd een rijke ontmoeting waaruit ik kan putten om dan weer verder aan te reiken; het blijft een leuke cirkel van geven en nemen.

Waar ik graag mee werk

Ik ben van opleiding een IV therapeute. Wat houdt dat in ? IV staat voor Interactionele Vormgeving; het is een holistische integrative therapievorm.

In mijn rugzakje zitten dan ook diverse werkvormen: existentiële therapie, cognitieve gedragsmatige aanpak, gestaltaspecten en zelfs een vleugje analytische psychologie.

Mijn energiebronnen zijn in eerste plaats de natuur, mijn familie en vrienden. Ik put ook veel inspiratie uit de literatuur, sprookjes en toneel. Ik werk heel graag met verhalen, poppen en creatief materieel tijdens mijn sessies. Ook het lichaamsgericht werken vindt een plek in mijn schatkist.

Het vormgeven aan je eigen uitdrukkingsvoorkeur is een van mijn hoofddoelstellingen. 

 

Hoe lang duurt een traject bij mij

Hoe lang en ver we samenwerken bepaal jij of met andere woorden je proces. Niets moet ! We gaan samen verkennen en vastleggen wat het traject gaat zijn en regelmatig tussenevaluaties inlassen.

Sommige mensen hebben al baat bij een of twee gesprekken, anderen hebben nood aan een wat intensievere begeleiding. Wat het ook wordt, ik ben er voor je !