Na 10 jaar Genderatwork leek het ons tijd om eens iets te doen wat we nog niet gedaan hadden: een weekje zelfzorg in een paradijselijk kader. We trokken naar Naxos, waar Suzanne Kempeneers workshops en coaching organiseert met I Ousia (Essentie).

We gingen er ontspannen naar toe met open vizier en met veel goesting. Naxos bleek al een eerste schot in de roos: authentieke Griekse-eiland-charme, gastvrij met weinig toeristen, perfect weer – niet te warm, niet te koud en heel veel zon – en heerlijk eten. Elke keer dat we ons omdraaiden of een hoek omsloegen bleek er weer een plaatje te schieten, zo mooi was het allemaal.

Vervolgens leverden we ons gewillig over aan de capabele handen van Suzanne voor een weekje Soulcare for Caretakers. We wisten niet precies wat er op het programma stond en hoe Suzanne ons zou begeleiden tijdens deze week van zorg voor de zorgenden. Wat als een paal boven water staat is dat we onszelf zijn tegengekomen en dat het veel dieper ging dan we verwacht hadden. We zijn terug in contact gekomen met delen van onszelf die we al een tijdjes niet meer waren tegengekomen, al spelend in een fijne groep. Het werd een helend proces, waarbij we veilig en op het gemak naar onszelf konden kijken, waardoor we verwaarloosde stukjes van onszelf konden verwelkomen en wat beter integreren. 

We hebben dit hoofdstuk van ons Genderatwork avontuur beleefd met veel dankbaarheid. En ook toen we weer afscheid moesten nemen van Suzanne, van de groep en van Naxos, voerde warme dankbaarheid de boventoon. Ik twitter niet, maar deze hashtags zouden passen: #almostperfect #Itdoesntgetmuchbetter

Katlijn, 27 november 2019

Nieuwsgierig naar Suzanne’s aanbod? Neem een kijkje op haar website! https://www.iousia.be